• Kassiopi
  • Mt. Pantokrator
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

 

Για να γνωρίσεις τον τόπο, πρέπει να χαθείς…

Στους κατάφυτους ελαιώνες του, στους ευωδιαστούς λόγγους και τα ορεινά μονοπάτια

 με τις αγριοτριανταφυλλιές και τους πετρώδεις λόφους του.

 

 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Περιοχής


Από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα ο τόπος κατοικείται. Ενετικοί Πύργοι, βυζαντινά μοναστήρια, μύλοι, αλώνια, λιοτρίβια,  χωριά κρυμμένα στην πέτρα και στους ελαιώνες, είναι μερικά από τα ιστορικά στοιχεία της περιοχής.

 

Όπου κι αν διαλέξεις να σταθείς, η θέα από τον ορεινό όγκο του ‘Παντοκράτοραείναι συναρπαστική. Ολόκληρη η βόρεια ακτή και τα χωριά της στα πόδια σου. Το βουνό κρύβει τα μυστικά του στις πηγές τωνΝυμφών, στους Καταρράκτες των Κυπριανάδων, στις σπηλιές στις Λούτσες και τη Κληματιά.

Ψηλά, μέσα στην αγκαλιά των λόφων του, η Παλαιά Περίθεια. Εξαίρετο δείγμα αρχιτεκτονικής και μέτρου, το χωριό με τα πέτρινα αρχοντικά, τις πολλές εκκλησίες και τα μυστηριακά δρομάκια, διατηρεί αναλλοίωτη τη γοητεία και την ατμόσφαιρα της Ενετικής εποχής.

 

 

Το Μοναστήρι του Παντοκράτορα χτισμένο το 1347 στη κορυφή του βουνού, καταστράφηκε ολοσχερώς τον 16ο αιώνα. Η σημερινή εκκλησία χτίστηκε τον 17ο αιώνα. Το Ασκηταριό στις Νυμφές είναι από τα  παλαιότερα χριστιανικά  μνημεία. Ο ναός του Εσταυρωμένου στην ίδια περιοχή, είναι μοναδικός για τη βυζαντινή τεχνοτροπία του. Το Μοναστήρι της Αγ.Τριάδας σε πανοραμική τοποθεσία, στη Κληματιά, αποτελεί τόπο λατρείας από τον 15ο αιώνα, φημισμένο για τις τοιχογραφίες και τη φιλοξενία του.

 

Ο ναός τους Απόλλωνα στη Ρόδα, Δωρικού ρυθμού, χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π .Χ. Τα Ρωμαϊκά Λουτρά στην Αχαράβη μαρτυρούν ότι η περιοχή κατοικείται από τον 3ο αιώνα. Ακριβώς απέναντι στο Λαογραφικό Μουσείο Αχαράβης, ο ιδιοκτήτης και δημιουργός του κ. Σπύρος Βλάχος, τα τελευταία 25 χρόνια, συλλέγει, συντηρεί και προβάλει, με απέραντη χαρά, αντικείμενα λαϊκής τέχνης, που μας οδηγούν σε ένα ταξίδι στον χρόνο, με το άρωμα της εποχής των κερκυραίων των τελευταίων 3 αιώνων.

 

Χαρακτηρισμένη προστατευόμενη περιοχή «Natura 2000 , τοπίο φυσικού κάλους, η ευρύτερη περιοχή της λιμνοθάλασσας Αντινιώτη προσφέρεται ιδανικά για περιπάτους, με άρωμα ευκάλυπτου, πεύκου και θαλασσινής αρμύρας.

 


ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

 

Η παραλιακή ζώνη συγκεντρώνει το μέγιστο της τουριστικής ανάπτυξης. Οι καταδύσεις, το υποβρύχιο ψάρεμα, το beach volley, η πεζοπορία και η ποδηλασία σε οργανωμένα μονοπάτια το ορεινού όγκου, η ιππασία μέσα σε πευκοδάση και ελαιώνες και πλήθος άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων, αποτελούν πηγές απόλαυσης για τους επισκέπτες μας.

 

 

Η γραφική Ρόδα στην αρχή της ακτής και στη συνέχεια η κοσμική Αχαράβη και η Κασσιώπη, από την άλλη πλευρά της ακτής, ζουν σε έντονους καλοκαιρινούς ρυθμούς. Πληθώρα από κοσμοπολίτικα εστιατόρια, ταβέρνες, θερινά μπαράκια στις παραλίες και μεγάλα νυχτερινά κλάμπ, καλύπτουν κάθε επιθυμία διασκέδασης.

 


ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

 

Το Λάδι και το Κρασί τροφή αιώνων, αποτελούν αξία για όλο το νησί. Ατέλειωτοι σκιεροί ελαιώνες καθορίζουν το τοπίο. Το κρυμμένο στους βράχους λιγοστό χώμα του Παντοκράτορα τρέφει τα’αμπέλια με τους χυμούς του βουνού, δίνοντας κρασί μοναδικό. Φημισμένα είναι τα σπιτικά κρασιά των ορεινών χωριών Λαυκίου,Πετάλειας και Στρινύλα.

 

Το μέλι της Περίθειας και των Λουτσών κρύβει το άρωμα της Κερκυραϊκής φύσης. Στα περιβόλια του Πλάτωνα και των Σφακερών ευωδιάζουν ανθισμένες νεραντζιές και κουμ-κουάτ.

  

Γεύσεις αυθεντικές και αγνά προϊόντα τα τόπου ανακαλύπτει κανείς στα ταβερνάκια που κρύβονται στις γειτονιές των χωριών του βουνού, μακριά από τα ανεπτυγμένα θέρετρα.

facebook    youtube    Google+    pinterest    twitter    360 virtual tour
Απραός, 49081 Κέρκυρα  Τηλ: 26630 98300, Κιν: 6932730290  Φαξ: 26630 98477   e-mail: info@chrismoshotel.gr  
© CHRISMOS Luxury Suites & Studios - Κέρκυρα | ΑΡΙΘΜ.ΑΔΕΙΑΣ (37076): ΜΗ.Τ.Ε. 0829Κ123Κ356600, ΑΡΙΘΜ.ΑΔΕΙΑΣ (37812): ΜΗ.Τ.Ε. 0829Κ123Κ438800.
All rights reserved